Freudland

 

”Någon har stulit Freuds minnen. Plågad av mörka tankar lever han en bräcklig fred med sina gårdskarlar i det dystra huset Freudhall. De gräver försvarsdiken mot storskogen intill och i källaren tätnar skuggorna. När huset attackeras av krigaren Jung inser Freud att det finns fler som han själv därute. Det ryktas om en utopisk stad, befolkad av tusenden. Men vem är hans verkliga fiende? Var finns nyckeln som låser upp Freudlands gåta?”

 

I min skönlitterära debut Freudland (Hoi Förlag) drabbar några av psykologins mest kända namn samman i en blixtrande slutuppgörelse. Vem bemästrar livskraften och den sanna vägen till fulländning? Freudland är en driven äventyrsberättelse och en våldsam satir över maktens galenskap. En surrealistisk saga om rastlöshet och längtan.

Framgångsbyråns blogg skriver jag en del om tankarna bakom min debutroman. Likaså här på Marmeladkungens blogg. Några tankar om att debutera finner ni på Debutantbloggen.

 

Köp den på ADLIBRIS BOKUS eller CD-ON eller i din bokhandel.

 

En makalös äventyrsberättelse fylld med fantasi, humor och skarpsinne.

Caroline L.  Jensen, författare

 

Freudland är ett läsvärt och originellt äventyr.

BTJ

 

Roligt och lärorikt.
Sara Hammarkrantz. Modern Psykologi

 

Den här romanen är märkligt och underligt frisk, klok och medveten. Med en internationell touch, ovanlig för en svensk författare. Underfundig och speciell, som gjord för att bli film.

Per Medstrand, konstnär


Freudland är motsatsernas berättelse. Smärtsam och ljuvlig. Vacker och grym. Rolig och sorglig. Fängslande och befriande. En sak är otvetydig – det handlar om fantastisk berättarkonst!

Elisabeth Mollstedt, samtalsterapeut

 

Freud som vis man, Maslow som asketisk munk, Jung som en våldsam och modig krigare, Skinner som en störtad diktator… Stundtals blir det absurt, i en positiv bemärkelse. Freudland är en spännande, underhållande roman som passar för att diskuteras med andra.

Lacrimamens bokblogg


Det är faktiskt otroligt hur väl psykologi och fantasy gifter sig i en roman!
Breakfast bookclub (Här finns också min frukostintervju på samma blogg.)

 

Den är skriven med ett mycket vackert språk, nästan poetiskt, och den blir stundtals mycket spännande. En mycket ambitiös debut.

Bokbloggen I skuggan av en bok

 

Här har vi en nyskapande och intressant bok. Fantasy med skräckinfluenser om psykologiska världar, inre och yttre. Så: mycket galenheter, spänning, gåtor, psykologiska spel och fantasyvärldar med lite skräck har vi här. Många tankar väcks kring meningen med livet, drivkrafter, ens egna demoner och känsloregister. Tummen upp!

Bokbloggen Fearnotthedark


När 14 författare på dussinet satsar på brottsutredare i svensk mellanstor stad väljer Mattias Leivinger att skapa sin alldeles egna värld, befolkad med allehanda oknytt samt en försvarlig mängd stridsutrustade psykologer. Ja, ni vet. Det där vanliga. Humoristiskt skruvad och lätt pårökt äventyrsfantasy med psykologtema, ska det bli nästa svenska exportvåg på litteraturområdet? Gärna för mig, om efterföljarna bara är åtminstone hälften så bra som Mattias. Rekommenderas!”

Tomas Ängshammar, Bokus

 

Han har ett enormt rikt språk, det känns som om att Leivinger levererar sin 3:e eller 4:e bok där han tar ut svängarna rejält och leker med orden. Det är lätt att glömma att detta faktiskt är hans debutroman. – Stewe Lundin, Fabulationer.blogspot.se

 

En bra och intressant debut, bitvis något svår.

Jennies boklista


 

Det här är nyskapande. En minst sagt speciell och kreativ äventyrsberättelse.  Goda portioner mystik blandas med både humor och action.

Kirre, Bokus.se


Det är oerhört välskrivet med driv och sprittande berättarglädje, och kryddat med en skev svart humor.
Johannes Pinter, Sleepwalkingskills.blogspot.se

Freudland var för mig är en rätt unikt mixad bok på ett spännande, djupt reflekterande sätt.

Richard, Bokus.se

 

Kanonidé att spinna en skönlitterär berättelse med skön humor kring personer man redan ”känner”. Klart läsvärd!

Sara Bern, Boktipset.se


Bästa debutbok hittills i år! En riktigt bra och underhållande äventyrsberättelse med mycket humor där man redan känner huvudpersonerna innan man börjat läsa. Unik idé som förvaltats väl av författaren.

Magnus Bjurulf, Boktipset.se


”Om man gillar en mustig, drömsk miljö lik ‘Pans Labyrint’, oerhört vackert språk och en kittlande berättelse så är det en bok att glädjas åt.”
Rickard Elmquist